Vyhledej
Královédvorsko > Doprava > dopravní nehody

Vážná dopravní nehoda 3 vozidel na obchvatu Jaroměře (16. 10. 2024)

Redakce, / 16.10.2024, Dvůr Králové nad Labem
Dopravní nehoda dvou nákladních souprav a jednoho osobního vozu se stala ve středu 16. října před 9. hodinou ranní. Úsek silnice I/33 byl v důsledku nehody zcela uzavřen. Doprava na obchvatu byla obnovena až ve 22 hodin.

FOTOGALERIE - Vážná dopravní nehoda na jaroměřském obchvatu ochromila dopravu


Místní lidé mluvili na sociálních sítích o velké ráně, kterou slyšeli i při jízdě autem v okolí. Rána vyšla ze směru od nové komunikace, která navazuje na současný konec dálnice D11 na Náchodsku (Hořenice) a odklání dopravu dále na Náchod.
Později bylo potvrzeno, že se jednalo o dopravní nehodu na silnici č. I/33 ve směru od Polska v úseku Dolany, Čáslavky (úsek nového obchvatu Jaroměře), kdy u dopravní nehody 3 vozidel jeden z nákladních automobilů skončil mimo vozovku a všechna vozidla byla značně poškozena nárazem. 
Všichni tři řidiči utrpěli zranění a byli transportováni do nemocnice. Dva muži, 59letý řidič osobního auta značky Hyundai a 51letý řidič kamionu značky Mercedes, utrpěli vážná zranění. Řidič osobního auta byl transportován vrtulníkem do hradecké nemocnice se zraněním hlavy a pánve, řidič kamionu s zraněním hrudníku. Šestačtyřicetiletý řidič kamionu značky Scania byl zraněn lehce. Na místě zasahovaly všechny složky IZS včetně vrtulníku.

Dle prvotních informací k nehodě došlo pravděpodobně tak, že řidič osobní auta značky Hyundai předjížděl nákladní soupravu značky Mercedes, přičemž se střetl s protijedoucí nákladní soupravou Scania, která se poté čelně střetla se zmíněným Mercedesem.
Škoda u osobního auta byla odhadnuta na 150 tisíc, na nákladních soupravách se škoda šplhá až k 7 milionů korun. Další škody jsou na na dopravním značení a krajnici - cca 20 tisíc korun.
Přesná příčina nehody je v šetření náchodských kriminalistů.

U nehody zasahovaly jednotky profesionálních hasičů z Jaroměře, Velkého Poříčí, Dvora Králové nad Labem a centrální stanice Hradec Králové. Po příjezdu na místo ihned zahájili vyprošťovací práce zaklíněných osob za použití speciálního nářadí. Zároveň zajistili prostor proti dalšímu ohrožení. Z nákladních vozidel došlo k úniku provozních kapalin, hasiči provedli odčerpání pohonných hmot z nádrží nákladních vozů. 

Na místě bylo několik posádek ZZS a 1 vrtulník LZS, zasahovala také posádka Policie České republiky, která zajistila řízení dopravy. 


Katerina Sekyrková
Zdroj: HZS KHK, Policie ČR, fcb Bouračky kolem Miletína

 
Vaše komentáře

Přečteno 3453x
 
07.10.2024 - V našem kraji už máme pár kilometrů dálnice, takže informujeme o ceně dálniční známky na příští rok: výše ročního poplatku bude 2 440 Kč, měsíční známka za 460 Kč, desetidenní za 290 Kč a jednodenní za 210 Kč.
07.10.2024 - V úterý 1. října byl zahájen ostrý provoz 4 radarů na měření rychlosti na Trutnovsku směrem na hranici s Polskem, tedy v Trutnově na Polské ulici, v Libči, Zlaté Olešnici a Bernarticích.
02.10.2024 - Až do odvolání je od 2. října vyhlášen zákaz návštěv na oddělení následné péče v Městské nemocnici ve Dvoře Králové.
24.09.2024 - Ve dnech 1. - 10. října 2024 je nahlášena výluka traťové koleje v úseku Trutnov hl.n. - Svoboda nad Úpou. Všechny vlaky na tomto úseku budou po dobu výluky nahrazeny náhradní autobusovou dopravou dle pravidelného jízdního řádu.

Volná pracovní místa

Technik pro vodovody a ČOV (obec Vítězná)

Terénní pečovatel/ka (Diakonie ČCE)


Kalendář akcí